35798
Książka
W koszyku
[...]Celem publikacji jest pokazanie kulinarnego dziedzictwa, które jest niezwykle ważną częścią dziedzictwa kulturowego każdego narodu, pozwalającego zachować tożsamość i uświadamiającego jak ważne są korzenie, z których się wywodzimy. Kuchnia dla każdego z nas smakuje inaczej - potrawami przypominającymi nasze dzieciństwo, smakami potraw serwowanych przez nasze babcie i prababcie, regionalnymi produktami, ale zawsze jednoczy nas przy wspólnym stole, stając się niejako synonimem zjednoczenia, wspólnoty. Jednocześnie podtrzymuje świadomość lokalną, poczucie lokalnej przynależności i stanowi nieodłączny, niezwykle ważny element naszej historii i kultury.[...] [ze wstępu Danuty Kawy, Prezes LGD "Podbabiogórze"]
Status dostępności:
Wypożyczalnia Filia Białka
Brak informacji o dostępności: sygn. 6 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filia Grzechynia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filia Juszczyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Rok wydania na podstawie daty wpływu egzemplarza obowiązkowego.
Uwaga dotycząca finansowania
Współfinansowanie: Unia Europejska (UE)
Uwaga dotycząca języka
Tekst równolegle w języku polskim i rumuńskim.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej